Lukáš Pulpán po čtyřech letech opouští Energii, přesune se do Sokolova

Hokejový obránce Lukáš Pulpán bude v příští sezoně působit v Baníku Sokolov. Osmatřicetiletý bek zvažoval ukončení hráčské kariéry, protože mu skončila smlouva v karlovarské Energii, kde působil v uplynulých sezonách. Názor ale změnil poté, co obdržel nabídku od sokolovských trenérů.

„Neřešil jsem žádné možnosti a víceméně jsem byl rozhodnutý, že s aktivní hráčskou kariérou skončím. Pak ale přišla nabídka jednoleté smlouvy od nově sestaveného trenérského dua Baníku Václav Eismann a Tomáš Mariška, a já se rozhodl pokračovat,“ vysvětlil pro klubový web.

Zkušeného obránce, který v minulosti působil také v extraligové Plzni, čeká v kabině Baníku řada známých tváří. Jednou z nich je i obránce Martin Rohan, se kterým hrál v dresu karlovarské Energie.

Osmatřicetiletý Lukáš Pulpán přišel do Karlových Varů před sezonou 2020/21. Během čtyř sezon odehrál v dresu Energie 171 utkání, během nichž si zapsal 41 bodů. V letošním ročníku vinou zdravotních problémů pomohl Energii jen ve 24 zápasech.

Plzeňský rodák patřil mezi nejzkušenější hráče v lázeňském městě. Po zásluze měl na dresu ve všech čtyřech sezonách “A” pro zástupce kapitána. V dresu Energie postupně překonal významné zápasové extraligové milníky, na svém kontě má aktuálně již 632 extraligových utkání.

„Na angažmá v Karlových Varech budu vzpomínat jen v dobrém. Poznal jsem tu nové lidi, některé kluky už jsem znal z dřívější doby a věřím, že se jim bude v nové sezoně dařit,” uzavřel karlovarskou kariéru Pulpán.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio