Moderátor Jana Vala provází v televizi po vinicích kolem Rýna: Víno je celoživotní pohádka pro dospělé

29. duben 2024

Přičichl k dobrému vínu a potkal se ve správnou dobu se správnými lidmi. „Najednou jsem cítil, že víno by mohl být můj nový život,“ vzpomíná v Blízkých setkáních. Jak vzpomíná na televizní pořad TKM? Proč byl nucen opustit ČT? Cítil hořkost? Kam až ho doba zavála? A jak vzpomíná na setkání s Janem Werichem?

„Do vína jsem se hlouběji ponořil a pochopil, že je to úžasná věc. Každému říkám, že je to celoživotní pohádka pro dospělé a je to jedna z mála věcí, které ulehčují život a činí ho šťastnějším. Nechci pomlouvat pivo, ale jsem posedlý vínem. Občas mě titulují znalec vína, ale to odmítám. Kdybych začal ve dvaceti letech, tak možná. Říkám, že jsem milovníkem vína.“

Koncem minulého století natočil mnohadílný seriál, který nemá údajně ve světě obdoby, Putování za vínem. Nedávno ho zaujala oblast kolem Rýna, a tak přišel na svět seriál Vinorodé břehy Rýna.

„Moc jsem si to užil. Seděl jsem na lodi a plavil se po řece kolem úžasných hradů a zámků jako z pohádky. V osmdesáti tohle zažít! Nemám já se dobře?“ uzavírá spokojeně moderátor Jana Vala v Blízkých setkáních.

autoři: Tereza Kostková , eh

Související