Muže hledaného v souvislosti s pondělním požárem v libereckém baru zadržela policie

31. leden 2024 14:01, aktualizováno

Patnáct lidí se zranilo při pondělním požáru v libereckém baru Black Panther. Jak pokračuje vyšetřování a jaký je stav zraněných, zjišťovala redaktorka Kateřina Hartmanová.

Aktualizace 14.25:

Policisté zadrželi muže hledaného v souvislosti s pondělním požárem baru v Liberci. Řekla to policejní mluvčí Klára Jeníčková s tím že lidem už nehrozí žádné nebezpečí. 

Původní zpráva:

Policie pokračuje ve vyšetřování pondělního (29. ledna 2024) ničivého požáru v libereckém baru nedaleko vlakového nádraží. Celkem se při něm zranilo 15 lidí, které záchranáři rozvezli do několika nemocnic.

Redaktorka Českého rozhlasu se ve středu (31. ledna 2024) byla podívat na místě požáru, kde na první pohled už není příliš vidět, že tam hořelo, jen poblíž dveří jsou černé skvrny. Přes dveře je vidět, že uvnitř jsou následky požáru znatelnější. Prostor je tmavý, všude je prach. K baru, ani do místa, kde sedávali lidé, se není možné dostat.

Při požáru se zranilo celkem 15 lidí. Jednoho z nich už v úterý propustila nemocnice v Mladé Boleslavi. Dalších 14 popálených nadále zůstává v péči zdravotníků.

V Praze na Vinohradech jsou dva pacienti, jedna pacientka je ve fakultní nemocnici v Hradci Králové. Její stav je podle mluvčího nemocnice Jana Špeldy závažný, ale stabilizovaný. Kvůli popáleným dýchacím cestám je na umělé plicní ventilaci.

Nejvíce zraněných odvezli záchranáři do nemocnice v Liberci. Leží tam 11 pacientů. Jejich stav se podle mluvčího Václava Řičáře od úterý nezměnil.

Kdo požár zavinil

Podle dostupných informací policie zatím nikoho neobvinila. Případ vyšetřuje pro podezření z obecného ohrožení. Stále také hledá muže, který se v blízkosti baru mohl pohybovat se světlým plastovým kanystrem.

„Pátráme po totožnosti muže, který se pohyboval v prostoru baru,“ řekl mluvčí krajských policistů Vojtěch Robovský. Popis muže je na policejním webu.

Policie vyzývá, aby se ozvali lidé, kteří byli v pondělí 29. ledna 2024 po 22 hodině nedaleko baru, nebo ho navštívili. Přijímá taky záznamy z palubních kamer aut, která tou dobou hodině projížděla třídou 1. máje v Liberci.

Spustit audio