To nejlepší z ArtCafé 2023

28. prosinec 2023

ArtCafé přináší každý všední den zajímavá témata mimo hlavní kulturní proud – rozhovory z oblasti umění, divadla, literatury, architektury, designu, ale i alternativní hudební scény. Posluchače zavedou i do terénu, na festivaly, do nahrávacích studií, zkušeben, galerií i na stezky poutníků. Díly s datem 2023, které by vás neměly minout, doporučuje tým ArtCafé.

Anna Herza Tydlitátová

Národní ústav duševního zdraví vydává pravidelně vzdělávací materiály pro odbornou i širokou veřejnost. Začátkem roku 2023 vyšla skvěle zpracovaná příručka pro novináře, editorky, reportéry, redaktorky, ale například i studenty. Poslechněte si praktické tipy, jak se citlivě i zodpovědně komunikovat rozličná témata související s duševním zdravím – ať už píšete novinový článek nebo vedete osobní rozhovor s kamarádem, který se vám svěří, doporučuje Anna Herza Tydlitátová

Jitka Kostelníková

Tomáš Klement

Eliška Vidomus

Čtěte také

„Je nesmírně posilující slyšet, když někdo ve vysílání jasně pojmenovává trhliny v systému, který slaďování rodičovství a práce příliš neusnadňuje. Jsem ráda, že pořad Alžběty Žabové o knize Máma má práci a o Ateliéru dětí na AVU řadu těchto témat otevřel. Hravější a veselejší tóny rodičovství zase přineslo skvělé ArtCafé Terezy Liškové o hřištích a harampádištích,“ doporučuje práci svých kolegyň moderátorka ArtCafé Eliška Vidomus.

Hanka Malaníková

Tereza Lišková

Skvělé hostky, které si udělaly knižní klub v éteru naživo, i otázka, jak se bude proměňovat vztah ke čtení v budoucích letech, reflektuje díl jeho moderátorka Tereza Lišková.

Agáta Hrnčířová

Alžběta Žabová

David Pomahač

Michal Pařízek

A jak vzpomíná na vznik pořadu Michal Pařízek? „Letos to bylo všechno velmi příjemné, pokud mám vybrat své nejoblíbenější pořady letos, tak volím dva: povídání s Adelou Mede a Julií Hrnčířovou. Oba pořady spojuje skutečnost, že obě respondentky byly před začátkem trochu rozklepané (podobně jako téměř vždy já), ale jejich otevřenost a přirozenost brzy atmosféru ve studiu ovládla. To se pak moderuje samo.“

Spustit audio

Související