Nová hala v chebské průmyslově zóně už slouží svému nájemci

V průmyslové zóně na okraji Chebu došlo před několika dny k předání další dokončené haly. Část budovy o celkové podlahové ploše 61 tisíc metrů čtverečních už obývá nájemce. Stavba je navíc připravená na rozšíření o dalších 18 tisíc metrů čtverečních.

Průmyslová zóna poblíž hranic s Německem vyniká svou dopravní dostupností. I to byl jeden z důvodů, proč převzala první budovu společnost z automobilového sektoru, která ji využije k zefektivnění svého logistického řetězce.

Celý areál se nachází v blízkosti důležitých dopravních tepen, jako je silnice E42 spojující Prahu s Norimberkem nebo napojení na dálnici D5 vedoucí z Prahy do Rozvadova. Kromě toho je zde i železniční koridor vedoucí z Prahy do Norimberku doplněný o železniční spojení s pohraničními oblastmi Německa a České republiky.

Skladovací hala v průmyslové zóně nazvané Panattoni Park Cheb East

Pouhých 54 kilometrů od areálu se nachází také kontejnerový terminál v Hofu, odkud jezdí přímé vlaky do přístavů v Severním a Baltském moři. Mezinárodní letiště v Karlových Varech je dostupné do 45 minut jízdy.

Nová hala je navržena s důrazem na udržitelnost a energetickou efektivitu. Nejsou zde výjimkou opatření zaměřená na úsporu elektrické energie, vytápění a vody.

Mezi její udržitelné prvky patří například možnost instalace fotovoltaických panelů na střeše, úsporné vytápění zajištěné tepelnými čerpadly a podzemní nádrže na šedou vodu. Navíc budou na venkovním parkovišti k dispozici nabíjecí stanice pro elektromobily a v celém okolí haly se nacházejí zelené plochy s trávou, keři i stromy.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio