Teplé počasí dělá našim kloubům dobře, popisuje Ivo Brabec, který si s manželkou pořídil letní byt v Egyptě

17. duben 2024

Když loni Ivo Brabec a jeho manželka Ivana prodali nevyužívanou garsonku v Českých Budějovicích, přemýšleli, kam se zase za získané peníze vydají. „Zjistili jsme, že už jsme si do cestovatelské mapy zapíchali tolik špendlíků, že tam skoro není místo. A protože Ivanka toužila pořád po Egyptě, začali jsme uvažovat o nějaké možnosti pobývat tam častěji,“ líčí bývalý spolumajitel nejen TV GIMI.

Manželé se poptali na Facebooku a od paní Romany z Českého Krumlova se dozvěděli, že opravdu mohou koupit byt v egyptské Hurgádě. Ta totiž přímo tam žije se svým tamějším přítelem.

„Získali jsme byt dvakrát větší, než byla ta garsonka, a ještě nám skoro milión a půl zbyl,“ usmívá se Ivo Brabec. V nově vybudovaném komplexu si se ženou užil první tříměsíční pobyt a zanedlouho se tam chystají dokonce na čtyři měsíce.

„Našim kloubům dělá tohle teplo dobře. Využíváme buď bazén přímo pod balkónem, nebo přejdeme silnici a jsme u moře. Rozhodně se tam nebojíme žít delší čas, ale je pravda, že se také rádi vracíme zase domů do našeho srubu s velkou zahradou a výhledem na Kleť,“ přiznává.

A dodává, že po manželčině kolapsu lékaři v egyptské nemocnici konečně zjistili, co je zdrojem jejích zdravotních problémů. „Na operaci si ovšem zaletěla do českobudějovické nemocnice. Už se ale učí arabsky, aby nás neodradila případná jazyková bariéra,“ vysvětluje Ivo Brabec.

Rozhovor s Ivo Brabcem o letním bytě v Egyptě nabízí magazín Dámská jízda. Dále pořad naplní jarní anketa na téma Co mi udělalo v poslední době největší radost a zalistování knihou Veroniky Zemanové Kuchařka pro mého syna.

autor: Mirka Nezvalová | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související