Pravda se pořád vyplatí. Gabriela Soukalová přivezla svůj film do rodného Jablonce nad Nisou

15. březen 2024

Jablonecké kino Radnice bylo na večer 14. března 2024 dlouho dopředu zcela vyprodané. Film Gabriela Soukalová: Pravda se pořád vyplatí o kariéře biatlonové hvězdy tam hlavní hrdinka přivezla osobně.

Do jabloneckého kina Radnice dorazil film Gabriela Soukalová: Pravda se pořád vyplatí i s hlavní hvězdou, jabloneckou rodačkou Gabrielou Soukalovou. Pár minut před koncem promítání si s ní povídal redaktor Jaroslav Hoření.

„Těším se a přiznám, že jelikož se jedná o mojí srdcovku, rodné město, a zároveň ještě největší zastávku z celé tour, tak jsem nervóznější, než obvykle,“ popsala Gabriela Soukalová své pocity chvíli před tím, než měla vystoupit před diváky, mezi kterými byla i spousta jejich známých.

Do Jablonce nad Nisou se snaží jezdit často. „Mám v Bedřichově už pár let rodiče, a tak se snažím s nimi být co nejčastěji. To jde mezi prací. Ne vždy to vychází na víkend, ale snažím se minimálně 2, 3 dny v týdnu tady být,“ dodala.

Film skončil, na plátně se objevily titulky a po nich Gabriela Soukalová přišla před diváky, kteří ji přivítali potleskem ve stoje. Po vzpomínání na školní léta na umělecké průmyslovce a biatlonové začátky přišla řada i na dotazy a přání diváků.

Program se poté přesunu do předsálí kina radnice, kde se diváci s Gabrielou Soukalovou fotili, nebo si přišli pro autogram.

A jak se film divákům v Jablonci nad Nisou líbil? Poslechněte si reportáž.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.