Přestanov: Pokládka nového asfaltu na stavbě okružní křižovatky výrazně omezí dopravu na tahu Teplice–Děčín

10. duben 2018 14:35

Stavba nové okružní křižovatky v Přestanově na Ústecku jde do finále. Původně měla být hotová před několika měsíci, práce ale zbrzdily problémy s kanalizací a s podložím stavby.

Teď silničáři plánují položení nového asfaltu. Práce začnou v pondělí 23. dubna a výrazně omezí provoz na dopravní tepně.

„Konečně se nám nějakým způsobem podařilo finalizovat tu stavbu, teď se dokončuje ten prostřední prstenec – tam máme problém, že se nám v tom provozu, který tu je, těžko staví,“ komentuje současnou situaci na stavbě přestanovská starostka Miroslava Bechyňová ze Strany svobodných občanů.

Přestanovská okružní křižovatka směrem od Teplic

Co všechno začnou dělníci od 23. dělat vysvětluje David Huja, stavbyvedoucí firmy Swietelsky, která okružní křižovatku staví: „Bude probíhat pokládka asfaltových vrstev – pro řidiče to znamená, že budou muset být trochu shovívavější. Doprava bude řízena střídavým provozem pomocí regulovčíků. Takhle to bude asi těch pět, šest dnů, kdy bude pokládka probíhat.“

Řidičům proto oba radí, aby se Přestanovu raději, pokud mohou, vyhnuli. Současný termín na dokončení okružní křižovatky je stanovený na polovinu června.

autor: Jan Bachorík
Spustit audio

Související