Stavba úseku dálnice D7 u Postoloprt pokračuje. Silničáři začnou měnit objížďky

16. listopad 2017

U Postoloprt na Lounsku se bude od zítřka (17. 11.) jezdit po nových objízdných trasách. Pokračuje tam totiž stavba dálnice D7 - silničáři staví nový, zhruba čtyři kilometry dlouhý úsek. Řidiči proto budou muset nově jezdit po doprovodné silnici 607.

Řidiči budou místo stavby objíždět přes přilehlou doprovodnou silnici 607, a to od mimoúrovňové křižovatky u Bitozevsi až po Postoloprty. Tam povede objížďka ulicemi Masarykova a 28. října.

Povolení silničářů na další fázi prací sice platí už od středy, kvůli slabšímu provozu ale nechali přeznačení objížděk na státní svátek 17. listopadu. Informoval o tom Tomáš Wiesinger z firmy, která má stavbu úseku dálnice na starosti.

Tudy povede nový úsek dálnice D7 mezi Bitozevsí a Postoloprty

Povolení na stavební práce mají silničáři do konce srpna příštího roku – to je také termín, do kdy by měl být zhruba čtyřkilometrový úsek D7 hotový.

Stavba části dálnice mezi Bitozevsí a Postoloprty má stát více než 450 milionů korun. I po jejím dokončení ale bude na hlavní dopravní tepně mezi Prahou a Chomutovem chybět zhruba 30 kilometrů dálnice. Pokud prý vše půjde podle plánu, je jako datum zprovoznění dálnice D7 v celé délce reálný rok 2023.

V nejbližší době chtějí silničáři začít stavět úsek D7 u Panenského Týnce na Lounsku. Po něm má následovat například stavba úseku u Chlumčan nebo u Loun.

autor: bach
Spustit audio