Vánoční poselství z Hamburku, Vídně a Kolína nad Rýnem. Poslechněte si exkluzivní koncertní záznamy

26. prosinec 2022

Evropská vysílací unie získala letos před Vánoci několik exkluzivních koncertních záznamů. Vltava je zařadila do svého svátečního programu a nyní si je můžete připomenout do 22. ledna 2023.

Vydejte se s námi do prestižních německých a rakouských koncertních síní za umělci světového renomé. A sdílejte s evropskými a zámořskými posluchači vánoční hudbu v jejich podání. V nové budově Labské filharmonie v Hamburku vystoupila těsně před Vánoci německé sopranistka Diana Damrau. Dnes skutečná světová operní star se svými přáteli nadchla vánočním recitálem publikum natolik, že se k ní ve zpěvu několikrát s chutí a dojetím připojilo.

Čtěte také

Za vánočními písněmi, tradicionály, koledami i populárními písněmi se pak můžeme vypravit do Vídně a Kolína nad Rýnem, kde touto hudbou vítali nejkrásnější svátky roku členové Vídeňského komorního sboru a Orchestru a sboru Západoněmeckého rozhlasu. Diana Damrau na svém hamburském koncertě řekla: „Hudba jako univerzální jazyk spojuje lidi celého světa, stejně jako nádherný svátek Vánoc. Pro mne jsou Vánoce šťastné a blažené. Jsou oslavou nového světla, které přišlo mezi nás v podobě malé, zranitelné a bezmocné bytosti. Děťátka, které potřebuje naši péči. Slavíme v tomto mrazivém a ledovém období návrat světla, které přichází z temnot. A které pro mne symbolizuje i hudba…“

Spustit audio