Vomeleta s popencem podle receptu z Pojizeří
Připomeneme některé méně známé jarní bylinky, jako třeba popenec, který hospodyně přidávaly do omelet.
Ingredience
- celá vejce (na jednu omeletu 2–3 kusy)
- hrst mladé natě popence
- trochu mléka
- lžíci mouky na zahuštění
- pepř
- sůl
- tlučený kmín
- sádlo
Vejce rozšleháme s trochou mléka, abychom získali nadýchanou směs. Přidáme trochu mouky a najemno nasekaný popenec. Osolíme a opepříme. Můžeme přidat i další koření podle chuti, třeba mletý kmín. Omeletu usmažíme na sádle na pánvi. Podáváme s bramborem nebo s chlebem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.