Výtvarná soutěž pro seniory hlásí rekordní účast

Letošní ročník výtvarné soutěže pro seniory s názvem Věk pro nás není překážkou byl rekordní. Za celou historii konání klání se do něj přihlásilo nejvíc účastníků.

Celkem 80 výtvarníků z Karlovarského kraje usilovalo o vítězství. Hejtman Petr Kulhánek společně s ředitelem Galerie umění Karlovy Vary Janem Samcem předali ceny devět z nich. Udělena byla také cena Českého rozhlasu Karlovy Vary, který je mediálním partnerem soutěže. Díla všech soutěžích jsou nyní k vidění ve vestibulu krajského úřadu.

Soutěž, která se letos konala již pojedenácté, je určena pro všechny výtvarníky nad 60 let. Jejím cílem je ukázat, že i v pokročilém věku mohou být lidé stále aktivní. Soutěžilo se celkem ve třech kategoriích. Senioři mohli přihlašovat nejenom rukodělné výrobky, ale také obrazy či fotografie.

Největší zájem byl jako obvykle o kategorii „Kresba, malba, grafika“, kde bylo odevzdáno 45 prací. V odborné porotě zasedli stejně jako v minulých letech osvědčení hodnotitelé, a to vedoucí výtvarného oboru na Základní umělecké škole Antonína Dvořáka v Karlových Varech Ivana Sedláčková, profesionální fotografka Stanislava Petele a ředitel Galerie umění Karlovy Vary Jan Samec.

Odborná porota vybírala z každé kategorie 3 nejlepší práce bez ohledu na pořadí.

Výherci soutěže:

Kategorie „Ruční práce“

Jindřich Rohla, Kraslice

Marie Karlovská, Horní Slavkov

Dana Balcarová, Karlovy Vary

Kategorie „Kresba, malba, grafika“

Josef Král, Karlovy Vary

Jana Lajblová, Karlovy Vary

Miroslav Hlaváček, Cheb

Kategorie „Fotografie“

Libuše Chylová, Karlovy Vary

Jaroslav Jirásek, Cheb

Ján Bocko, Karlovy Vary

Cena Českého rozhlasu Karlovy Vary

Hana Janků, Krásno

Spustit audio