Za vstup na koupaliště v Oseku si lidé připlatí. Výše vstupného se mění také v Brné

1. srpen 2018

Ode dneška (1. 8.) zaplatí lidé na koupališti v Oseku na Teplicku o 30 korun víc než dosud. Radní své rozhodnutí zdůvodnili vysokým počtem návštěvníků. Místní ale můžou mít koupání zadarmo.

Dosud dospělý platil 50 korun, za děti bylo vstupné 30 korun. Ode dneška tak dospělý zaplatí 80 korun a dítě 50.

Radní vyhodnotili první měsíc provozu po rekonstrukci koupaliště – ukázalo se, že tam chodí hodně lidí, kteří v Oseku nebydlí.

Pro místní může být i nadále koupaliště zadarmo – stačí si za 50 korun pořídit náramek s čipem. Kromě koupaliště pak budou mít zdarma i 3D bludiště a dostanou také poloviční slevu na minigolf.

Výše vstupného se mění také v Brné

Také na koupališti v Brné na se mění vstupné – dosud lidé platili po 16. hodině poloviční vstupné, to Městské služby po dohodě s vedením města zrušily – dospělí tak zaplatí 80 a děti 50 korun.

Důvodem jsou podle ředitelky Martiny Žirovnické události posledních dvou týdnů – třikrát museli jeden z bazénů zavřít kvůli výkalům, vydesinfikovat ho a znovu napustit.

Pro Brnou Městské služby využívají termální pramen, kde je stanoven měsíční limit odběru – pokud by se spotřeba blížila této hranici, bylo by podle Žirovnické nutné koupaliště na nějakou dobu uzavřít – to ale zatím v tuto chvíli nehrozí.

Na druhou stranu se v Ústí nad Labem po pravidelné měsíční odstávce otevírá plavecká hala na Klíši.

Spustit audio

Související