O pořadu Balanc

Balanc je magazín o seberozvoji, prospěšném životním stylu a důležitosti dobrých mezilidských vztahů. Je odpovědí na náročnou dobu a společnost, která vyvolává deprese, úzkosti a nadměrný stres.

Upozorňuje na praktické metody a techniky, způsoby myšlení, kterými můžeme zlepšit svou duši i tělo a stát se zralejšími. Nehledá návody na prchavé štěstí a rychlé uspokojení, nabízí vytrvalou, postupnou sebepoznávací cestu ke spokojenosti. Učí přijímat věci nepříjemné i bolestivé. Celý svět je jen ve vaší hlavě, udělejte si ho příjemným, radí Balanc. S psychology, terapeuty a kouči diskutujeme o pracovních návycích, duševní hygieně a vztazích, věnujeme se stresu, pohybu, mezilidské komunikaci, dobrý vztahům, zkvalitňování práce.

Balanc získal v roce 2020 6. místo v anketě Podcast roku v kategorii Veřejnoprávní podcast. V roce 2021 obsadil v anketě Podcast roku 8. místo.

V roce 2021 vyšla speciální série Tvůj Balanc nabízející příběhy pěti posluchačů a posluchaček Balancu, které pořad inspiroval k životní změně.

O autorovi:

Petr Bouška je publicista, lektor a psychoterapeut ve výcviku. Jeho srdcovými tématy jsou psychoterapie, psychologie, osobní rozvoj, sebepoznání a psychedelika jako terapeutický nástroj. Snaží se šířit povědomí o duševním zdraví a metodách jeho zlepšení a udržení. Je autorem pořadu Balanc na Radiu Wave.

Historie: Magazín funguje od září 2018.

Všechny díly magazínu najdete zde.

Pořad připravují

Další pořady

  • Casablanca

    Casablanca je magazín o cestování, exotice, poznávání, outdoorových sportech a dobrodružství.

  • Čelisti

    60 minut dravého filmového lovu: horké novinky z filmového oceánu, hlavní filmová událost týdne i drobný plankton aktuálního filmového dění.

  • Reakce

    Reakce je podcastový seriál o přátelství a síle sdílení. Lera s Maxem rozplétají případ zneužívání a toxického chování na vysoké škole. Podaří se jim změnit systém?

  • Jiné stavy

    Podcast Jiné stavy vzniká jako doprovodná série magazínu pro rodiče Houpačky. Zajímá se o porod a všechny jeho odstíny.