Příčná flétna je víc než Titanic! Moje nová nahrávka bude celá o vodě, říká písničkářka Beata

11. červen 2024

Přinášíme rozhovor s někým, o kom toho, díky sdílným e-mailům, víme vlastně docela dost. Nesnáší chemii, ještě o něco víc fyziku, je odbornicí na studentský rap a odmala byla nucena poslouchat reggae. Jeden z jejích spolupracovníků si ostatně říká Jamajská okurka. Je to flétnistka, zpěvačka, songwriterka a pravděpodobně nejtalentovanější hudebnice z tvojí třídy Beata! Soutěžila hned ve dvou posledních ročnících hitparády neobjevených, naposledy s éterickým songem Zanevření.

„Příčná flétna je jednoznačně víc než Titanic,“ říká rozzlobeně Beata na úvod, kdy jí moderátoři donutili poslouchat kus My Heart Will Go On od Céline Dion. Snímek Titanic neviděla, přesto ho nesnáší. Pustila nám hned dvě nevydané (a doposud neslyšené) autorské skladby. Její nová nahrávka bude prý celá o vodě. Asi není náhoda, že mezi její největší oblíbenkyně patří Aneta Langerová.

Beata se svěřila s tím, kdo měl na její hudební směřování vliv, strašně moc fandí Anně Vaverkové, Cringe Princovi a za bratrance přes koleno má šikovného producenta. A samozřejmě si postěžovala na školu. „Zítra píšu tři písemky, ale dneska se mám skvěle, protože mi odpadl test z fyziky a je to super.“

Pište hity a posílejte je na starter@rozhlas.cz, dostaneme se k nim během letošního podzimu. Mezitím poslouchejte mimosezónní speciály Startéru, a to každé druhé pondělí ve 20:00.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.