Velkosrdeční organizátoři dobývají české hrady. Startér zve na festivaly v malebných krajích

4. červen 2024

S festivalovou sezónou na spadnutí pro vás máme ještě jeden rozhovorový speciál s velkosrdečnými organizátory, kteří si na své akce pravidelně zvou mimo jiné soutěžící hitparády neobjevených. Tentokrát objevujeme lineupy a bookingové postupy unikátního Ruinfestu a neméně unikátního festivalu Všudybud. Martinovi a Filipovi do klína neplánovaně přistál vyloženě hradní speciál, už tento víkend se můžete vydat na fesťáky do malebných krajů!

„Letos jsme zvolili strategii, že budeme pouze na louce, protože nás ty dlažební kostky na hradě už štvaly při tančení,“ říká Jirka Gottlieber, ředitel českolipského festivalu Všudybud, který se svým místem konání opírá o vodní hrad Lipý.

Petr Pecan Houdek má v Klatovech (kousek od Sušice) s areálem hradu Rabí a festivalem Ruinfest jiný problém, tak jaká že úskalí má organizace fesťáku na zřícenině hradu? „No úskalí doslova, ten hrad je postavenej na skále, takže opravdu všechno musíš vytáhnout nahoru, všechny ty aparáty a bicí kapel,“ vypráví ustaraně.

V letošních lineupech Ruinfestu a Všudybudu najdete jména jako Berlin Manson, Orient, Dukla a Josefina Dusk, ale také hvězdy Startéru Máří, Midnight Swimmers či Sundrinker. Nacítit atmosféru hradních zřícenin za ozvuku skvělé hudby můžete už tento víkend 7. a 8. června.

Pište hity a posílejte je na starter@rozhlas.cz, dostaneme se k nim během letošního podzimu. Mezitím poslouchejte mimosezónní speciály Startéru, a to každé druhé pondělí ve 20:00.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.