Krajina posedlá hudbou. Vydejte se na tah po českých DIY festivalech

31. květen 2024

Každoročně ve Špíně těsně před létem vysuneme hardcorový periskop a zjišťujeme, jaké malé letní festivaly letos rozezvučí českou kotlinu. V hledáčku pochopitelně uvízly především ty zaměřené na punk a tvrdší hudební žánry. Nenechte se ovšem zmást, většina lineupů slibuje pěkně eklektické a nejen hudební zážitky. Karimatku, spacák a plavky s sebou!

Že je Česko velmocí malých festivalů opakujeme před každou letní sezónou a výjimkou nebude ani rok 2024. S některými stálicemi, podle kterých si návštěvnictvo uzpůsobovalo prázdninové plány, jsme se sice museli nenávratně rozloučit, i tak bude od června do září kam zajet téměř každý víkend. 

Palové kapely a extrémnější kytarové žánry už tradičně do žejdlíku stočí Pallasit fest, Evil fest, More Noise For Life či Vzdor Fest odehrávající se blíž pramenů řeky Zrzávky na samotném konci léta. Kromě lokálního výkvětu sem přivalí i zajímavé zahraniční žánrovky. 

Ti, co to v horku touží trochu zklidnit, mohou spočinout poblíž Zadní Třebáně na třetím ročníku akce Louka s fresh jmény nezávislé scény. Nebo se uchýlit do nitra Novohradských hor na Haciendu Barcelonu. Na novou a z fotek hodně zajímavou lokaci se letos přesouvá festival opičího krále Sun Wu Kung. Jaké další akce na malebných místech zachytil špíní festivalový radar a které kapely na mnohdy improvizovaných pódiích či vesnických hospodách se dozvíte v aktuálním díle!

Kde se láká na nevšední lokalitu? Které kapely to letos budou brázdit Českem horem spodem? Který víkend je nejnabitější ze všech? Kde se nachází Hrochův Týnec a co se poblíž něj bude dít? Které akce si odbudou kulatý ročník a se kterými jsme se rozloučili a zatím zmizeli v propadlišti dějin? A kam vyrazí samotné osazenstvo Špíny? Poslechněte si celou minifestivalovou Špínu ze záznamu! 

Spustit audio