Tip Juliany Maškrtnice: Ochutnat poctivý ramen teď není problém ani v Praze
Stejně jako každé úterý vám i tento týden naše rubrika Tip přináší nejrůznější doporučení známých osobností. Tentokrát vybírala pekařka a foodblogerka Juliana Maškrtnica Fischerová. Ta radí vyrazit na tradiční japonskou polévku ramen. Nově otevřené asijské bistro BON na Vinohradech má ve své nabídce ramen rovnou s domácími pohankovými soba nudlemi. Druhou možností je pak bistro Miska Ramen ve Španělské ulici. Otevřeno mají zatím od čtvrtku do soboty a doporučují rezervaci.
Pokud zrovna nemáte chuť na asijskou kuchyni, také nepřijdete zkrátka. Na Krymské 30 je nově k nalezení malý podnik La Focacceria. Jak už název napovídá, můžete si zde vybrat hned z několika druhů italského pečiva focaccia. Otevřeno mají každý všední den do 20 hodin a zatím nenajdete žádnou webovou nebo facebookovou stránku. Pro více podrobností si poslechněte celý Tip Juliany Maškrtnice.
Příští týden opět doporučuje architekt Adam Gebrian.
Související
-
Ve vlastní šťávě s Maškrtnicí. Stane se po vietnamské pho dalším polévkovým hitem japonský ramen?
Po vietnamské polévce pho se podobným hitem dost možná stane japonský nudlový vývar ramen.
Více z pořadu
Mohlo by vás zajímat
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka