Vypadám jako zlobidlo, ale jsem křehkej. Jan Dlouhý rozbíjí melouny stehnama a srdce má dokořán

8. červen 2024

S moderátorkou Eliškou Soukupovou se tentokrát ve studiu zpotil její kolega moderátor a spoluautor knižního podcastu Lit na Radiu Wave, Jan Dlouhý. Stěžejním tématem byl vztah k vlastnímu tělu, obtížnost přijetí jeho fyzických změn a tlak sociálních sítí na to, jak by tělo každého z nás mělo vypadat. Jan vyprávěl svou oblíbenou sexuální historku a svěřoval se, že i přes to, že je vnímán jako pražská sexbomba, cítí se být spíš plachý a zranitelný.

Jan Dlouhý a Eliška Soukupová

„Validace je důležitá. Srdíčka a ohýnky na sociálních sítích mi pomáhají,“ svěřuje se Dlouhý s jednou z metod, která mu v nelehkých obdobích usnadňuje ztotožnění s tím, jak vypadá. „Občas svoje stehna nesnášim. Jindy zas miluju, jak jsou silný, a říkám si, že bych s nima mohl rozbíjet třeba melouny! Poprvé v životě se cítím dobře ve svém těle, mám se rád a můžu říct, že jsem sexy. Je za tím ale spousta práce a nebylo tomu tak vždycky,“ svěřuje se Jan a líčí různé druhy sebedestruktivního chování, ke kterému se v minulosti uchyloval a cíleně si jím ubližoval. Co mu pomohlo toto období překonat?

I moderátorka Eliška v tomto díle sdílí cestu přijetí vlastního těla, která je podle ní nikdy nekončící a mnohdy trnitá. „Moje tělo je jiný, než před rokem. Moje tělo je jiný vlastně neustále a někdy je vážně těžký ho znovu a znovu přijímat.“

„Spousta gay kluků, se kterými se setkávám, zanevřeli na to, že by mohli mít dlouhodobý monogamní vztah. Mají pocit, že gay lidi jsou výhradně promiskuitní,“ zamýšlí se Dlouhý nad otázkou absence vzorových stejnopohlavních párů ať už v popkultuře, či v historii, a dodává: „Já ale věřím, že tenhle narativ není platnej pro každýho. A chci najít někoho, kdo to vnímá stejně. Pevně doufám, že se mi to splní,“ dodává s úsměvem.

Má Jan Dlouhý nějaké kinky? Co by byl rád, kdyby o sexu věděl mnohem dřív? A co patří mezi jeho vysněné erotické fantazie? Poslechněte si hotcast Pot!

Upozorňujeme, že tento pořad není vhodný pro děti.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.