Jsem chodící pokušení. Coming out, orgie a neopětovaná láska Petra Soukupa

18. květen 2024

S Eliškou Soukupovou si v pořadu o motýlech v břiše, požáru v srdci a všem, co z nás teče, povídal básník, autor, textař a stand-up komik Petr Soukup. Rozhovor s Petrem se nesl v duchu humoru a erotických příběhů, které se staly nejen jemu. Soukup se totiž považuje za „chodící pokušení“ a své známé rád přibližuje k naplnění jejich erotických představ. Sám má pocit, že divoké období už si prožil a teď se otevírá lásce a zranitelnosti.

Petr Soukup se svými stand-upy vystupuje po celé ČR a kromě hudebních textů pro muzikály a české hudebnictvo je znám i díky své knižní tvorbě. Vydal básnické sbírky Erekce srdce či Inspekce srdce a sbírky povídek Erotické příběhy, které se staly (1. + 2. díl). „Včera jsem před osmou ráno seděl v kavárně, lidi tou dobou chodili z mejdanů, a já už u kafe psal detaily scény na swingers párty,“ říká Petr, který momentálně pracuje na scénáři, který vychází z jeho knihy Erotické příběhy, které se staly.

Petr Soukup a Eliška Soukupová

„Jsem dlouhodobě propagátorem dobrýho života. Lidi se mi odjakživa svěřují se svými nejtajnějšími tužbami,“ popisuje vznik svých knih, ve kterých sesbíral erotické zážitky svých sledujících na sociálních sítích, a dodává: „Já pak okamžitě udělám cokoli pro to, aby si ten člověk svoje fantazie splnil. Baví mě lidi manipulovat k lepšímu životu. Jsem chodící pokušení.“

„Potom, co jsem v jednom rozhovoru odtajnil, že mám za sebou období experimentování s bisexualitou, jsem se setkal s kritikou a posměšky,“ svěřuje Soukup reakce na svůj coming out v podcastu Přirození, jehož je spoluautorem, a doplňuje: „Chvíli jsem svého přiznání litoval, ale dneska už mám na všechny tyhle hejty jedinou odpověď:‚ ,Hele, sorry, tak mám prostě dvakrát větší život, než vy!‘“

Upozorňujeme, že tento pořad není vhodný pro děti.

Proč Petr nechce mít děti ani v 70 letech? Jaký typ orgií mu vyhovuje? A jak mít první rande, sex anebo kvalitní partnerský život v zemi, kde je alkohol tak rozšířený jako v Česku? Poslechněte si hotcast Pot!

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.