FOTOGALERIE: V liberecké iQLANDII se sešli vítězové jednotlivých kol 2. ročníku IQVÝZVY

20. květen 2022

Ve vědecko-zábavním centru iQLANDIA v Liberci v pátek 20. května vyhlásili vítěze druhého ročníku iQVÝZVY; čtyřkolové vědecko-technicky zaměřené soutěže. Mladí badatelé a šikulové do 15 let si přišli pro zasloužené odměny.

Vyrob kouzelnou hůlku. Dokresli libovolně obrázek robota a vedle obrázku popiš jeho vlastnosti. Roztoč to a natoč to. Vyrob hmyzouna z PET lahve. To jsou názvy jednotlivých kol iQVÝZVY 2022.

První kolo bylo v duchu Haloweenu a oblíbených filmů o Harry Potterovi. Úkolem bylo ukázat svou zručnost a originalitu při výrobě kouzelné hůlky. Cílem druhého kola bylo budoucí vědátory přimět k zamyšlení nad tím, jaký robot by mohl pomoci jim, jejich okolí, nebo celé planetě. Ve třetím kole se soutěžící měli zamyslet nad tím, co lze roztočit, nebo co se jakkoliv točí a natočit to na video, třeba mobilem. A ve čtvrtém kole používali PET lahve k výrobě včely, světlušky, motýla nebo jiného hmyzu.

Z oceňování vítězů se do našeho vysílání přihlásil redaktor Jaroslav Hoření. Kolik soutěžících se iQVÝZVY účastnilo? Jaké ceny čekaly na vítěze? A jaké další výzvy a programy pro mladé vědátory a šikuly iQLANDIA připravuje? Poslechněte si záznam

Spustit audio

Související