Kdo je aktuálně nejbohatší člověk světa?

27. březen 2024

V čem podnikají nejbohatší lidé světa? A je těžké se mezi nejzámožnějšími lidmi udržet? Další díly podcastu najdete na webu Rádia Junior a v mobilní aplikaci Rádia Junior.

Pořadí v žebříčku nejbohatších lidí světa se celkem často mění. Pokud tady k dnešnímu dni je někdo nejbohatším člověkem světa, za pár měsíců to může být někdo jiný.

Majitel internetové společnosti Twitter Elon Musk už není nejbohatším člověkem na světě. Z první příčky jej sesadil francouzský podnikatel Bernard Arnault (na snímku)

1. místo – syn bohatých rodičů

Pojďme si ale představit alespoň první trojici, která vysoko v žebříčku nejbohatších osob světa drží už dost dlouho. Aktuálně, v březnu 2024, je na první příčce francouzský miliardář Bernard Arnault s rodinou.

Řídí velké sdružení podniků, které zahrnuje asi sedmdesát módních a kosmetických značek. Bernard se do majetné rodiny už narodil, jeho otec vlastnil stavební společnost.

Jeff Bezos se chystá na let do vesmíru

2. místo – podnikatel z garáže

Na druhé příčce se aktuálně nachází Jeff Bezos. Tento američan vlastní třeba Amazon, deník The Washington Post nebo leteckou společnost Blue Origin, která vyvíjí vesmírné rakety. V jedné se i v roce 2021 po boku svého bratra proletěl. 

Už od dětství měl technické nadání, zaměřil se na studium informatiky a už během vysokoškolského studia se zajímal o výzkum vesmíru. Svou firmu Amazon začal budovat z garáže.

Elon Musk

3. místo – podivínský génius

Na třetí příčce je momentálně americký miliardář Elon Musk. Je to podnikatel a inženýr původem z Jihoafrické republiky. Založil kosmickou společnost Space X a stál u vzniku automobilky Tesla.

V nedávné době taky koupil sociální síť Twitter a přejmenoval ji na X. Má spoustu dětí a někteří lidé ho považují trochu za podivína. V poslední době si stále s Jeffem Bezosem prohazují druhou a třetí příčku, takže i post nejbohatšího muže Ameriky.

Víc vám prozradí Eva Sinkovičová v dalším díle pořadu Zvídavec. Nastražte uši, pusťte si podcast a budete překvapení!

Čtěte také

Zajímavosti, podivnosti i perličky

Díly seriálu plné překvapivých informací, podivností a perliček si můžete naladit ve vysílání Rádia Junior každý všední den v 7:30 nebo 18:10. 

Zapojte se a napište nám

Lámete si s něčím hlavu, nebo naopak víte o nějaké zajímavosti, která každému vytře zrak? Dejte to Evě vědět na adresu radiojunior@rozhlas.cz. Do předmětu napište heslo „Zvídavec“ a třeba se váš tip objeví v některém z dalších dílů!

Ze záznamu si můžete každý díl poslechnout taky tady na webu Rádia Junior.

autoři: Eva Sinkovičová , kpe
Spustit audio

Související