Novoroční předsevzetí očima odborníků aneb Jak na to, abychom nešlápli vedle

Kolegyně Ivana Bernáthová oslovila řadu odborníků, kteří poradí, jak na to, abychom svá předsevzetí naplnili.

Čtěte také

Nový rok je pro mnohé pomyslnou startovní čarou, od které se můžeme odrazit a začít dělat věci jinak a lépe. Dáváme si předsevzetí, že zhubneme, budeme žít zdravěji a zařadíme do svého života více sportu; přestaneme se stresovat a třeba se budeme snažit i o nový partnerský vztah.

V prvním díle se budeme věnovat zdravé stravě s Petrem Havlíčkem, a proč se trendy zdravé výživy neustále mění, se pokusí v druhém díle vysvětlit lékař David Frej. Psychoterapeutka a spisovatelka Barbora Englischová poví, že je důležité plnit si sny i ve vyšším věku.

Autor knih o partnerských vztazích Petr Casanova si myslí, že nalezení nového přítele nebo přítelkyně stojí za to. A to i ve vyšším věku. Když to navzdory snaze nevyjde, nic se neděje. Lidé mohou podle něj zůstat sami a přesto být šťastní.

Do posledního dílu seriálu si jeho autorka Ivana Bernáthová pozvala propagátora zdravého běhu Eduarda Kožušníka. Pravidelné běhání spolu s fitnessem, kondičním cvičením nebo jógou patří také k novoročním předsevzetím, která si lidé dávají.

Spustit audio

Související

Nejnovější zprávy

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.