Casablanca slaví 12. narozeniny cestovatelským „fuck up“ večírkem

5. leden 2018

Skvělí hosté, příšerné zážitky. Cestovatelský a outdoorový magazín Radia Wave Casablanca 26. ledna 2018 oslaví svoje 12. narozeniny.

V pátek 26. ledna od 19 hodin se v pražském prostoru Svět HUB ve Slovenské ulici 21 koná večírek. Krátká promítání o jednom svém silně nevyvedeném zážitku připravují hosté pořadu, například dobrodruh Matěj Balga, extrémní bikerka Peggy Marvanová, lékař bez hranic Tomáš Šebek a další… Facebookovou událost najdete tady.  

Vstup je zdarma, večírek je určený k setkání posluchačů, tvůrců a hostů pořadu Casablanca. S krátkou prezentací vystoupí hosté Casablanky. Mezi nimi:

Matěj Balga, který jel kolem světa na kole… a v nafukovacím člunu. Nezastavila ho asijská horská sedla, ani střevní choroba, kterou trpí, ani bezdomovecká etapa v Americe, ztroskotání na panamském ostrově, ani obtíže při splouvání Amazonky. Přes Afriku se nedávno vrátil domů.  
Tři roky na cestě za dobrodružstvím. Matěj Balga plul po Amazonce podle cestopisu ze 16. století

03619713.jpeg

Markéta Peggy Marvanová, která v roce 2017 jako první člověk na světě dokončila extrémní závod v Laponsku. (Do té doby ho nikdo nedokázal dokončit.) O několik měsíců později vyhrála ženskou kategorii extrémního závodu Tour Divide (Great Divide Race) v USA.
Silná ve svalech, silná v mysli. Peggy Marvanová jako první člověk na světě dokončila extrémní závod v Laponsku

Peggy Marvanová a její přítel Adam Záviška jako první lidé na světě dokončila extrémní závod v Laponsku

Dalibor Beneš, který má za sebou 2 ze 3 etap „nejšílenějšího nápadu, který kdy dostal“ – pokusu o přejezd Sibiře na koloběžce.
„Nejšílenější věc v mém životě...“ Dalibor Beneš jede napříč Sibiří na koloběžce

Zimní etapa cesty Dalibora Beneše napříč Sibiří

Tomáš Šebek, lékař bez hranic, který má za sebou 5 misí ve 3 zemích. V Afghánistánu, na Haiti a v Súdánu. Běhal v poušti, učil Afghánce na slackline, potkal zdejší léčitele, zažil s místními lidmi radost z uzdravení i smutek ze smrti blízkých. Ze všech misí psal blog, vydal knihu a o dvou z nich už vyprávěl v Casablance.
Lékař bez hranic Tomáš Šebek: Súdán mi ukázal, že jsme strašní individualisti

Lékař bez hranic Tomáš Šebek pracoval na misi v Jižním Súdánu

Jan Macháček, který po mnoha cestách pod značkou Vocas on The Way absolvoval letošní Low Cost Race.
Jan Macháček: V Indii strávíte na ulici minutu a můžete napsat knihu

Přední česká slacklinerka Anče Kuchařová, která umí na highlines zapomenout na gravitaci a nechodí lajny kvůli rekordům, ale objevuje ticho v sobě.

Večírek uvádí Pavel Sladký, autor pořadu Casablanca. Vstup je zdarma. Občerstvení zajištěno. Těšíme se na vás!

autor: Pavel Sladký
Spustit audio