Duchenne svalovou dystrofií trpí v Česku stovky dětí, výstava v Mostě ukazuje, jak se s nemocí žije a co přináší

2. březen 2024

V kavárně The Most café v Mostě začala tento týden výstava o onemocnění svalovou dystrrofií. Pořádá ji spolek Parent Project. Jde o sdružení rodičů dětí, které trpí svalovo-nervovým onemocněním. Výstava nabízí velkoformátové fotografie ze společných aktivit dětí a jejich rodin a také knihu, která v příbězích pacientů přibližuje nástrahy a průběh nemoci. 

V kavárně The Most café v Mostě začala ve čtvrtek výstava s názvem Duchenne bez bariér. Návštěvníky má seznámit s tím, co je to svalová dystrofie. Podle ředitelky rodičovského spolku Parent Project Jitky Reineltové trpí v Česku touto nevyléčitelnou nemocí zhruba 350 lidí. Jde většinou o děti, jejich rodiče se proto schází, aby se spolu poznali a vyměňovali si zkušenosti.

Výstava přináší velkoformátové fotografie ze společných setkání. Mottem výstavy je: Dokážeme víc, než si myslíte. K dostání tam je také kniha s názvem Ve stínu Duchenna. Obsahuje rozhovory s rodiči a příběhy dětí trpících svalovou dystrofií i členů jejich rodiny. Zakoupením knihy mohou návštěvníci výstavy přispět na osobní asistenci pro dětské pacienty. Výstava Duchenne bez bariér potrvá v kavárně The Most café do 12. dubna.

V kavárně The Most café v Mostě začala ve čtvrtek výstava s názvem Duchenne bez bariér

Spustit audio