Na velikonoční svátky přichystaly města, spolky i zoo v Ústeckém kraji řadu akcí

28. březen 2024 15:25

Před námi jsou čtyři sváteční volné dny, které můžete strávit na velikonočních a jarních akcích po celém Ústeckém kraji. Přichystala je města a obce nebo spolky a zoologické zahrady. Protože má být po celé svátky pěkné počasí, byla by škoda aspoň jeden den někam nevyrazit.

Zoologická zahrada v Ústí nad Labem mění otevírací dobu. Otevřeny budou od pátku 29. března oba vchody, tedy spodní i horní. V zoo bude možné být až do 18.00.

Od pátku bude také v provozu oblíbený zoovláček, který je jednak velkou návštěvnickou atrakcí, ale také pomáhá překonávat převýšení, které je pro ústeckou zoo typické.

Návštěvníky přivítá i zámek v Benešově nad Ploučnicí na Děčínsku, připraveny jsou pro ně velikonočně vyzdobené interiéry zámku.

Podobný program si od 28. března připravil i státní zámek v Duchcově na Teplicku. Velikonočně vyzdobený tam je Valdštejnský návštěvnický okruh a na děti tam čekají také velikonoční soutěže.

Otevírají se zámky a koná se i jarní košt vín

V sobotu 30. března mohou lidé přijet na celodenní velikonoční program do Úštěku na Litoměřicku. K vidění tam bude například nová expozice s názvem Labyrint bájí a pohádek, samozřejmostí je pouliční scéna.

Zámek Krásný Dvůr na Lounsku láká v sobotu všechny malé i velké návštěvníky na pohádkový den plný her a soutěží. Na děti čekají speciální interaktivní prohlídky.

Na zámku Pátek se pak koná Jarní košt vín. Ochutnávat se budou vína od vinařů z Podkrušnohoří a Českého středohoří.

Velikonoce slaví také kulturní centrum v Klášterci nad Ohří na Chomutovsku – připravilo si pletení pomlázek, malování na obličej a velikonoční výtvarné dílny. Obdobný nedělní program v centru na náměstí přichystal i Jirkov na Chomutovsku.

Největší pondělí akcí, hned za koledováním a svátečními rodinnými obědy, pak bude celorepubliková dopravní akce Policie ČR. Policisté budou už od rána hlídkovat u silnic a namátkově zastavovat řidiče, jestli neřídí pod vlivem alkoholu.

autor: Jan Beneš
Spustit audio

Související