Silnice v Ústeckém kraji jsou s opatrností sjízdné, silničáři mají v terénu veškerou techniku

3. únor 2019 12:04

Na dálnici D8 leží místy hustě sněží, na horách fouká silný vítr. Do horských oblastí Krušných hor by řidiči neměli podle silničářů vyjíždět.

V nížinách může na silnicích ležet rozbředlý sníh.  V terénu mají silničáři v Ústeckém kraji nasazenou veškerou techniku. 

„V Krušných horách směrem ke Klínovci je takzvaná bílá tma, hodně sněží a fouká silný vítr. Aktuálně je uzavřená část silnice z Rusové na Výsluní. Ostatní úseky samozřejmě také zafoukávají, ale zatím je zvládáme udržovat,“ popsala situaci Lenka Holovská ze Správy a údržby silnic Ústeckého kraje s tím, že v nížinách jsou silnice první třídy většinou prosolené a černé, na silnicích druhé a třetí třídy může ležet ujetá vrstva sněhu.

Na silnici 7 na trase z Chomutova do Prahy se podle informací Zelené vlny za Lotouší srazily dvě dodávky a osobní auto. Místem se projíždí kyvadlově.

Dálnici D8 na osmém kilometru ve směru na Prahu v dopoledne zablokovaly tři kamiony, které uvízly na špatně sjízdné vozovce. Provoz pro osobní auta se podařilo obnovit po půlhodině. Dálnice byla po poledni s opatrností průjezdná už i pro kamiony.

autoři: Jan Beneš , Redakce ČRo Sever
Spustit audio

Související