Zájem o zákulisí seriálu „Most!“ stoupá. Své o tom vědí komparzisté i výčepní v Severce

4. únor 2019

Seriál „Most!“ České televize se stává díky hláškám kultovním, a to je teprve v polovině. S tím, že se na každý díl seriálu podívá v průměru 1,5 milionu diváků, nepočítali nejen tvůrci, ale ani herci a komparzisté, kteří z Mostu pocházejí. S velkým zájmem fanoušků seriálu se potýká i restaurace Severka, kde místní včetně obsluhy začínají vnímat odvrácenou stranu popularity.

Zorana hraje Denis Žák z Mostu. Zkušený komparzista získal roli kvůli své hřmotné postavě a tmavší pleti. V prvním dílu chytil pod krkem Martina Hofmanna, který hraje hlavní roli Luďka – tehdy se viděl s hlavním protagonistou poprvé. Že bude seriál „Most!“ tak úspěšný, nečekal. Ve svém životě už ztvárnil řadu malých rolí, ta v seriálu „Most!“ je ale nejúspěšnější.

„Dělal jsem i na amerických filmech. Člověk točí i pět měsíců, točí brnění, bojuje a nikdo se ho na nic nezeptá. A pak k tomu přijdu jako slepý k houslím – píšou mi lidi, kteří mě neviděli 10 let, a po pravdě jim ani všem nestíhám odepisovat.“

Místa, kde se natáčel seriál Most! Restaurace Severka, v popředí sedí Denis Žák (Zoran, bodyguard Leoše Nohy) a komparzistka Michaela Brandová.

Zásadní roli hraje v seriálu restaurace Severka. Ve skutečnosti nad ní není světelný nápis, jinak je ale vše zcela autentické.

Výčepní Emil přiznává, že od počátku vysílání seriálu chodí do Severky víc lidí. Zájem médií je už ale unavující.

Až z Prahy přijely do Severky dvě slečny. Martina a Lubka sedí přesně na tom místě, kde sedává seriálová parta přátel. „Tak, abychom se vžily do atmosféry toho seriálu. Opravdu se nám to moc líbí, moc se to povedlo. Je to takový ten český humor – narážky na něco, co se v téhle společnosti řeší,“ shodují se.

Podle vymahače Zorana, tedy Denise Žáka, vypovídá seriál Most o stavu většiny společnosti.

„Někdo by si mohl myslet, že to takhle v Mostě opravdu vypadá. Jak si ale každý inteligentnější člověk může domyslet, tohle je obrázek české společnosti. Je to obrázek nás všech,“ konstatuje.

autor: jbe
Spustit audio

Související