O pořadu Hudba ze zapadlých vesnic

Světová lidová hudba 21. století - tedy world music.

Během půlhodiny uslyšíte nejen zajímavou hudbu, ale dozvíte se i nejrůznější historické vazby. Spolu s hudebním publicistou Jirkou Moravčíkem, jedním z největších odborníků na tuto oblast u nás, navštěvujeme nejrůznější národy a etnika.

Výraz world music se používá nejčastěji pro hudbu, která hudebně či literárně vychází z libovolné etnické tradice, kterou ovšem necituje doslovně, ale doplňuje ji o prvky jiných žánrů, popř. ji přenáší do jiných sociálních nebo kulturních souvislostí.

Hudbu ze zapadlých vesnic vysílal Český rozhlas Hradec Králové od roku 2004 do konce roku 2013. Na frekvencích Českého rozhlasu Ostrava se pořad začal vysílat v rámci Studia Noc v lednu 2012, o dva roky později zakotvil do podvečerního vysílacího času.

Odvysílané pořady si můžete poslechnout v iRadiu
- díly vysílané po 1. 1. 2014 v iRadiu Českého rozhlasu Ostrava
- díly vysílané před 31. 12. 2013 v iRadiu Českého rozhlasu Hradec Králové

Poslední záznamy

Další pořady

  • Hrana

    Hrana je dokumentární podcastová série Lukáše Houdka o mužské body imagi. Zprostředkuje příběhy lidí, kteří kvůli touze po vysněné postavě vedou souboj s vlastním tělem.

  • Vykopávky

    V neobyčejném podcastu o historii obyčejných věcí rozplete historik Martin Franc dějiny řízku, party či nudy a komička Lucie Macháčková přispěchá s alternativním výkladem.

  • Podhoubí

    Podhoubí je magazín o přírodě, životním prostředí a všech cestách k šetrnému životu. Přinášíme v něm rozhovory s odborníky, ochranáři, zemědělci i dalšími.

  • Rituál

    Čas letošního rituálu se blíží a všichni začínají mít strach. Jedno je jisté. Někdo musí být potrestaný... Radio Wave uvádí podcastový thriller o vině, bolesti a svědomí.