Afghánistán

1. září 2010

V Casablance jsme v neděli 29. srpna mluvili o Afghánistánu. O fantastických travertinových jezerech u Bamjánu. O holubicích v Mazáre-Šarífu. O strachu. O pohostinnosti. O vousech. O Paštunech, Tádžicích i Hazárech a etnických rozdílech.

Válkami zničenou zemi přiblížil Tomáš Kocian, který v "Afgoši" byl v souhrnu rok a půl... Host hodnotil turismus a turisty v Afghánistánu, kterých je teď opět méně. Mluvil o kulturním relativismu a univerzálních (lidskoprávních) hodnotách. A trochu taky o afghánských lidských osudech a cynismu. Související díl o Střední Asii, zaměřený především na postsovětské země, najdete ZDE.

01089554.jpeg

V poslední prázdninovou neděli 29. srpna jsme také vysílali poslední "Zohýbaný fejeton" Dany Jakoubkové O splněném snu, který završil její úvahy na téma poznávání, význam cestování v lidském životě apod. Najdete ho ZDE.

Facebook pořadu


Zobrazit místo Afghánistán na větší mapě
autor: Pavel Sladký
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.