Auto? Raději šalinu. Jízda sockou není ostuda, ale životní styl

9. září 2020

Zuzana a Ivana tentokrát ve studiu, které pro ně znamená svět, uvítaly jen samy sebe a rozhodly se, že si navzájem budou sdělovat historky o tom, co zažily v městské hromadné dopravě.

Ivana takzvanou sockou už skoro nejezdí, protože má autíčko a nemá ráda puchy bližních. Rozvzpomínala se ovšem na to, jak se v mládí jako gymnastka zavěšovala v tramvaji vzhůru nohama za madla nebo jak se bojí, že ji v letadle vycucne záchod do atmosféry. Zuzana ji ovšem uzemnila a sdělila jí, že letadlo není úplně městská hromadná doprava.

Zuzana jako chudší osoba začala sypat z rukávu příběhy o tom, jak ji v dětství babička ponoukala, aby seděla v tramvaji na klíně cizímu pánovi, a Zuzana se nemohla jako malý člověk bránit.

Obě Buchty se dále shodly, že strategie v tramvaji druhé místo zaházet taškou, aby si nikdo nemohl přisednout, je pěkně přízemní, ale že ji praktikují taky.

Aby toho nebylo málo, Zuzana ještě flexila historkou o tom, že v dětství jela po Nilu, což dostala od táty za odměnu, a že jí pracovníci výletní lodě bez pozvání vnikli do kajuty, aby na toaletní papír nakreslili její podobiznu. Inu, projevy sympatií mají mnoho podob.

Chcete si vzpomenout na to, jak jste se stejně jako Ivana Veselková chtěli stát řidičem tramvaje, ale neprošli jste psychologickými testy? Pusťte si do uší i duše aktuální díl Buchet a zjistíte, že nejste jediní milovníci levné jízdy na Zemi.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.