Brno je jediný vtip, ve kterém se (ne)dá bydlet

1. červen 2022

Zuzana a Ivana tentokrát ve studiu, které znamená svět, neuvítaly nikoho –⁠ byly totiž na živých Buchtách v Pražské tržnici, kam si přizvaly i čerstvého laureáta ceny Magnesia litera Stanislava Bilera. Toho se pak vyptávaly na to, zda se dá spokojeně vegetovat v Brně a jak tvrdý chlebík má spisovatel z povolání.

Moderátorky zajímal proces výroby knižního díla –⁠ jestli si člověk prostě sedne k papíru a prýští z něj slova nebo jestli se musí i takzvaně posnažit. Zuzanu pak speciálně zajímalo, jestli mu po obdržení literární ceny posílají fanoušci nudes, ale jednoznačnou odpověď nezískala.

Podpořte Buchty v anketě Podcast roku! Hlasujte pro ně do 5. června v kategorii Veřejnoprávní podcast na webu podcastroku.cz.

@croradiowave Posloucháte Buchty? Hlasujte pro ně v anketě Podcast roku v kategorii Veřejnoprávní podcast! Děkujeme ❤️ #buchty #podcastroku #ivana #zuzana #merch #hlava #rumba #wave #wavecz #czech #foryou #fyp #protebe ♬ Rumba - AllMusicGallery

Ivana se Standy doptávala na pamětihodnosti Brna, on se však zdráhal cokoli zmínit –⁠ přiznává, že má nyní s touto metropolí komplikovaný vztah. Brňanda Zuzana se přesto snažila své město zpropagovat informací, že jsou tam pěkné galanterie. To se ale nesetkalo s velkým pochopením.

Chtěla také vybídnout diváky, aby se na něco zeptali, ale všichni zarytě mlčeli. Všichni tři pak dohromady vymysleli, co by mohlo být obsahem Standovy příští knihy a mohlo se jít domů –⁠ v případě Zuzany a Standy do Brna.

Pusťte si do uší a hlavně do duše Buchty a třeba přijdete na to, že slova nejsou jen kapky deště, ale literatura.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.