Brno není město, je to životní styl, myslí si Buchty

25. září 2019

Ve vykreslování Brna jako ideálního místa k životu si Marie notovala se Zuzanou, která se do Brna po letech strádání v Praze znovu nastěhovala, a tak nemůže jinak než své bydliště popisovat jako Berlín chudých. Nevěřící Ivaně, která v Brně strávila pouze několik nucených týdnů během gymnastické přípravy v pubertě, popisovaly, kde bydlí jaký lokální hiphoper a kde je dobrá indická restaurace. Ivanu to však nepřesvědčilo a stěhovat se z Letné opravdu nehodlá.

Brňačky popisovaly ale i odvrácenou stranu tohoto kontaktního města: nedá se tam schovat před známými z Facebooku, kteří jsou třeba v Praze rozmístěni na větší ploše, a tak se Zuzana známým snaží vyhnout a pobývá na pískovištích na kraji města.
Zuzana považuje Pražany za chladnější a Brňany za temperamentnější. S tím však úplně nesouhlasí Marie, která je z pohraničí u polských hranic, kde údajně žijí ti nejdivočejší obyvatelé ČR. Dokazovala to na historce její babičky, kterou v hospodě lákal o dvacet let mladší řemeslník velice přímočaře k souloži. To by se v Praze rozhodně nestalo – nebo až po hodně opiátech.

Chcete si vzpomenout na to, jak jste jeli s firmou do Brna na strojírenský veletrh a vůbec se vám tam nelíbilo? Poslechněte si poslední Buchty, které nepokrytě propagují cesty do „údolí dutých hlav“, jak se Brnu také říká.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.