Buchty o cestě z města

14. březen 2018

Buchty jsou tentokrát o tom, jak je bezva (tvrdí někteří, ale ne Ivana) se několik měsíců rýpat v hlíně a sklízet byliny. Hostem Buchet byla produkční Radia Wave Anna Bednářová, která se na několik měsíců rozhodla opustit ruch velkoměsta a odstěhovala se sama na chatu. Bylo to prý jedno z nejlepších rozhodnutí, jaké kdy udělala.

Ivana Veselková se štítí žížal a slimáků, a proto by si několikaměsíční rýpaní v hlíně moc neužila, a navíc by jí to zničilo lak na nehtech. Zuzana Fuksová se žížal neštítí, a dokonce se vytasila s údajnou zahrádkářskou znalostí rostliny kudlibabka. Po diskusi se ovšem ukázalo, že se jedná o kuličky z bodláku.

Na rozdíl od Ivany a Zuzany má Anna Bednářová široké znalosti bylin a plodin a navíc je umí nejen pojmenovat, ale i vypěstovat. V Buchtách navíc prozradila, kolik sazenic je potřeba zakoupit a nechat vyrůst, aby byl člověk na vsi soběstačný, a jak se na venkově ukájí touha po společenském vyžití.

Taky někdy chcete opustit městské kavárny a open spacey a vydat se žít sami do pustiny nebo aspoň na vesnici? Pusťte si pro inspiraci další díl Buchet plný hlíny a jehličí a možná si to rozmyslíte. Anebo naopak nakoupíte gumáky a rýče a vydáte se vstříc novému osudu.

Spustit audio