Buchty o tetování

27. červen 2018

Ivana Veselková a Zuzana Fuksová, neprofesionální moderátorky poučené Vysokou školou života, si jako hosta tentokrát pozvaly ilustrátorku a příležitostnou tatérku Báru. Zuzana prozradila, proč její první tetování vypadá, jako by jí kousl pes do kotníku, a Ivana prozradila, že jí kdysi tribal připadal jako hezký motiv.

Ilustrátorka Bára si jako první tetování nechala udělat psa na žebra, přičemž do salónu prý tehdy jako většina nepotetovaných začátečníků dorazila s trochu jinou představou, než s jakým výsledkem nakonec odešla. S většinou svých tetování je Bára spokojená. I na její kůži se prý ale najdou méně povedené kousky – třeba fénixové, kteří vypadají trochu jak slepice a které proto radši skrývá v ponožkách.

Moderátorka Ivana Veselková, která má od Báry pokreslenou velkou část kůže, také vzpomínala na první tetovací zářez – tribal na zádech, který se pak pokoušela překrýt jiným obrázkem, který jí nakonec skoro zakrývá záda.

Buchty na téma (pokusy o) zkrášlování

Buchty na téma (pokusy o) zkrášlování

Ivana Veselková a Zuzana Fuksová, moderátorky povrchního pořadu o všem a o ničem aka Buchet, si tentokrát zbyly navzájem. Do studia (zřejmě kvůli teplému počasí) nepáchl žádný host, tak si musely vystačit se svým základním tématem, kterým jsou všechny způsoby a pokusy o to, jak se zkrášlit.

Zuzana se ukázala jako největší tetovací amatér – má pouze jednu kérku, která jí opadala a nyní vypadá, jako by ji kousl pes. Motivem byla orchidej, což necháváme bez komentáře.

Bára si posteskla, že jí náměty na tetování lidé často posílají prostřednictvím sociálních sítí, takže se cítí pod tlakem, že jim musí hned odpovídat. O to větší opruz pak je, když se jim její návrh nepozdává nebo chtějí něco tak konkrétního, že to vylučuje její vlastní kreativitu (třeba jablko). Bára taky apelovala na to, aby si adepti tetování nenechali na kůži dělat trendy motivy, ale něco, co je bude bavit i na svraštělé kůži v domově důchodců – třeba pizzu nebo kentaura s ženskými prsy.

Zuzana závěrem dodala, že je tetování dobrý nástroj k tomu, aby mohla rychle kastovat ostatní a dělat si o nich předsudečné soudy, protože trapná kérka je prostě trapná kérka. Na rozdíl třeba od trapných outdoorových sandálů se jí ale tak rychle nezbavíte…

Spustit audio