Buchty o tom, jak si vytunit život zlepšováky k dokonalosti

13. březen 2019

Moderátorky povrchního pořadu Buchty tentokrát probíraly návody, jak si vylepšit nudný život vychytávkami, které nás naučila vysoká škola života.

Ivana Veselková a Zuzana Fuksová tentokrát pozvaly do svého pořadu o všem a o ničem influencerku a ředitelku módy Janu Patočkovou z blogu Vývařovna. Jana měla v rukávu hned několik tipů, jak si zkvalitnit svoje bytí na planetě: jednalo se hlavně o zkrášlovací tipy využití krému na hemoroidy na zmenšení kruhů pod očima nebo nanášení projímadla na obličej pro údajně delší výdrž make-upu. Ivana se nestačila divit.

Přehnaně zdravým životním stylem až k mrtvici. Zpověď lifehackera Tomáše Baránka

Tomáš Baránek

„Ležel jsem na jipce a myslel jsem si, že prožívám poslední chvilky svého života. Pořád jsem se ptal doktorů, zda umřu. Odpovídali neurčitě, to mi nepomáhalo,“ popisuje v Balancu blízké setkání se smrtí Tomáš Baránek, nakladatel, publicista a lifehacker. Tomáš si myslí, že si zdravotní problémy způsobil sám. Překvapivě přílišným důrazem na co nejlepší životní styl. 

Zuzana jako praktická žena z malého města přidala k dobru, že když jedete do tak drahého města, jakým Praha bezesporu je, je dobré se dopředu hodně najíst, abyste na Václaváku tolik neutratili za klobásky. Jana tuto radu ovšem přebila doporučením, že nejlepší zbraň v boji s nepořádkem a s životními nástrahami obecně jsou vlhčené dětské ubrousky, které má v kabelce vždy s sebou. Na to konto Ivana vymyslela start-up na podprsenky, ve kterých se budou skrývat právě tito uklízecí pomocníci. A aby toho nebylo málo, založily si Buchty i Instagram: buchty_radiowave.

Pusťte si aktuální díl pořadu o všem a o ničem a zkuste si vzpomenout, jaký životní zlepšovák je u vás na prvním místě – že by toaletní papír, ze kterého se dá udělat stojan na mobil?

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.