Buchty: Seriály jsou knížky pro lenochy

19. červen 2019

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková si tentokrát do studia, kde natáčí podcast o svých neúspěšných životech, nepozvaly nikoho – zřejmě proto, aby ušetřily za občerstvení. Zato se ale obšírně rozštěbetaly o seriálech, které jim utkvěly v srdci.

Jako ženy narozené v 80. letech nemohly minout seriál Smolíkovi a nerozebrat záhadu rozmnožování ve šmoulím království, kde byl jen jeden taťka Šmoula, žádná Mamka, pak dlouho nic a jedna Šmoulinka na hordu bratrů. Tehdy se však genderová rovnost ještě nenosila. Zuzana i Ivana sepsuly kultovní seriál Sex ve městě – s výjimkou postavy Samanthy, které fandí Zuzana. Ivana začala Zuzaně vykládat, jak si má obarvit obočí – a zhruba v tomto momentě se jednotnost tématu zcela zvrhla.

Obě se ale pochlubily, že doma čučí na moderní seriály – Ivana jako lovkyně trendů samozřejmě na Černobyl, Zuzana jako pozérka na animovaný indie seriál Tuca and Bertie.

Pusťte si aktuální díl pořadu o všem a o ničem a zkuste si vzpomenout, jak jste si nad postel kladívkem přitloukli plakát Donny z Beverly Hills 90210.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.