Cansei de Ser Sexy z festivalu Electric Picnic

7. květen 2009

Brazílie, to po hudební stránce není pouze samba a latina, ale díky partě CSS čili Cansei de Ser Sexy i štěkavý pop s punkovými a elektroclashovými ingrediencemi. A také velmi populární fotoblog zpěvačky Lovefoxxx, jejíž vášní jsou nejen svítivé oblečky, ale i zuřivý stage diving na každém koncertu.

Po pěti letech fungování se dnes dívají na dění okolo sebe z vrcholu newraveové skalky. Globálně zaujali nejdříve nevědomky ve spojení s reklamou na jablíčkový mobil, který podomácku vyrobil 18letý britský student Nick Haley a který na YouTube extrémně zaujal celou internetovou komunitu. Ta se celkem logicky začala zajímat i o kapelu s "cool" hudbou pro tuto reklamu a Brazilci měli vyhráno. Navíc popularitu v loňském roce přiživili výbornou deskou Donkey a lukrativní časy na významných evropských festivalech byly jejich. Mezi nimi to byl i irský festival Electric Picnic a právě z něho vám přinášíme exkluzivní záznam koncertu. Jestli našláplí CSS nejsou jen velkou nafouklou bublinou zkontrolujte na Stage Radia Wave v pondělí od 19 hodin.

00755080.jpeg
autor: Pavel Zelinka
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.