Času, bot a parmezánu není nikdy dostatek

29. leden 2020

Zuzana a Ivana tento týden ve studiu, které pro ně znamená svět, uvítaly jen samy sebe. Probíraly tentokrát fenomén času, šetření touto nedostatkovou komoditou a prokrastinaci.

Zuzana jako provařená prokrastinátorka popisovala, jak se při deadlinu budí v 5 ráno, aby si další tři hodiny přetáčela v pětiminutových intervalech budík. Zato Ivana pojala téma vědecky a oslnila návody, jak ušetřit čas a peníze a zvelebit uvadající vázu nebo si uchovat přes noc vyfoukané vlasy. Pak přišlo obvyklé opuštění tématu a Zuzana začala řešit své fantazie o pobytu v berlínském darkroomu a také tvrdila, že je v Brně jedno smrduté fitko.

Ke konci pořadu obě ženy ve středním věku přece jen přidaly k lepšímu několik rad, jak ušetřit drahocenný čas: Zuzana radí randit po sobě s více členy jedné rodiny, protože pak zbytečně nezahálíte poznáváním nových tchánů a tchyní. Ivana zase doporučuje čistit si zuby a sprchovat se současně, jak už v Buchtách podotkla mnohokrát. Zuzana ještě doporučuje mixovat si potravu a pít ji z lahve. Debatu završila Ivanina filozofická otázka, co je ještě ztrácení času a co už je kvalitně strávený čas.

Chcete si vzpomenout na to, jak jste jednou proleželi tři týdny v kuse u Dynastie? Pusťte si aktuální díl Buchet a uvědomíte si, že nejste jediní plýtvači časem, které planeta hostí.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.