Čelisti: Signál hluchým artistům

16. únor 2012

Již podruhé „one man down“ Čelisti si tentokrát nabrousili chrup na oscarovou laskominku The Artist a též na proleželého českého utopence Signál.

Bohatý novinkový servis zarmoutil fanoušky ornitologie a dravých šelem, zato bezesporu potěšil příznivce „ožralého“ Santy, Danova čtení tabulek i zuřivého eklekticismu. Fanoušky němých a hluchých filmů jistě zahřálo u srdce nemálo pokusů prorazit skořápku pozoruhodnosti filmu Michaela Hazanaviciuse The Artist. Režiséra nenávidíme za jeho jméno, ale velebíme za jeho chytrý nostalgický trip do celuloidového zlata.

Hluchota a němota bohužel nestihla éter při velkém hitu Nightwork, který uvozuje morálně i myšlenkově katastrofální guláš Signál. Tvůrčí dostih o nejnormalizovanější motiv současnosti má v záloze dalšího plnokrevníka. Jmenuje se Jiří Menzel. Pozor, močí na pomníky.

02560910.jpeg

Pokud vás zajímají podobné činnosti v podání Michaela Fassbendera, laďte nás příště.
Zabijeme jako Steve McPán!

autoři: Vít Schmarc , Daniel Řehák
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.