Čelisti: Slzy a oktan

29. červenec 2011

Životní zklamání jsou krutá. Není žádným tajemstvím, že Daniel Řehákje členem sekty Pixaritů, která uctívá lampičky, outsidery a barevné balónky. I pro něj byl však poslední čin jeho veleknězů krutým prozřením – a tak se studiem vedle štiplavého zápachu benzínu nesla i slaná vůně slz, když jsme nedomrlá Auta 2 usvědčovali z kalkulu a hlouposti.

Nejen oktany je člověk živ – do časů kožených vazeb a zlatých ořízek nás vrátila již (zřejmě) 16. filmová verze Jany Eyerové, kterou má na svědomí Cary Fukunaga. Krasořeč na téma libý filmový klasicismus pronesl rozervanec, poutník a poloviční upír Vít, tentokrát bez slz a velkých emocí (bohužel).

02399095.png

A co nového ve světě filmu? Inu, John Cusack je masový vrah a honí po lese krásné ženy, Nicholas Cage je policajt, co po lese honí Johna Cusacka, druhý G. I. Joe bude nepochybně ještě tupější než ten první, ale zato ho uvidíme místo původně plánovaného druhého Star Treku. Nebrečíte? Brečte.

Příště nám jednu přišije brooklynský chcípáček Captain America ve filmové škole. Čelisti, jediný prodejce válečných dluhopisů na mírovém trhu.

autoři: Vít Schmarc , Daniel Řehák
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.