Crystal Castles: Večírek je u konce

12. listopad 2012

Deskou tohoto týdne je třetí řadové album kanadského dua Crystal Castles. Obal třetí desky Crystal Castles zobrazuje jemenskou ženu, která svírá v náručí svého syna zasaženého slzným plynem. Fotografie vyvolává podobně otevřené a přímé emoce, jako promluvy zpěvačky Alice Glass v rozhovorech – při jejich čtení není pochyb o tom, že Crystal Castles v roce 2012 optimismem rozhodně nezáří.

Pojmenovali se podle hlášky z animovaného seriálu She-Ra: Princess of Power z poloviny 80. let, přezdívají si Ethan Kath a Alice Glass a na svém kontě mají včetně nejnovějšího počinu tři dlouhohrající eponymní desky. On má při většině živých vystoupení na hlavě kapuci a publika si zpoza svých kláves, syntezátorů a dalšího hardwaru prakticky nevšímá, zatímco ona s úsměvem šíleného vědce skáče i s mikrofonem do davu, během crowdsurfingu neváhá mužskému osazenstvu kolem sebe uštědřit nějakou tu ránu a na pódiu abyste ji pohledali.

Dvojčlenný projekt Crystal Castles vznikl v Torontě roku 2004, tvoří jej producent Claudio Palmieri s vokalistkou Margaret Osborn, stylově je rozkročený kdesi mezi elektrem, chiptune, synth popem a řádně zahlučněnou indietronikou a proslavil se především svými divokými koncerty. Však za sebou taky mají Kath i Glass punkovou teenage minulost, která je patrná i z jejich vizáže.
Celý profil najdete v naší Databázi interpretů.

Spustit audio