FUCHS Family

17. únor 2023

Flám v nejnovějším speciálu přivítá hosty Jana Faltyse a Filipa Peroutku –⁠ jedny ze zakladatelů FUCHS2. Dvojice moderátorů se tak ohlédne za tím, co vše obnáší otevření vlastního klubu, kde taková cesta začíná a jaké jsou překážky při provozu klubu s tak bohatou historií.

Na úvod epizody exkluzivně zazněl AKA AFK, brazilský MC s grimovým singlem Avila, který bude vycházet 17.února. Dvojice moderátorů skrz komunikaci s AKA AFK mohla alespoň částečně nahlédnout do toho jak to v Brazílii mezi umělci chodí. Korupce, diskriminace a konstantní persekuce jsou bohužel stále součástí každodenního života hudebníka v Jižní Americe. Můžeme i přes toto vše očekávat společný track KEWUa a AKA AFK?

Do Flámu zavítali zakladatelé klubu Fusch2 Jan Faltys a Filip Peroutka

Jak už jistě každý věrný posluchač elektronické klubové hudby a nadšenec pražského nočního života ví, FUCHS2 je nepostradatelnou součástí lokální scény. Historie budovy sahá až do třicátých let minulého století, když byla budova postavena Josefem Fuchsem za účelem funkcionalistické kavárny. Budova v tu dobu byla úzce spjata s hokejovým stadionem, který byl také situovaný na ostrově Štvanice. V osmdesátých letech budova prošla renovací a později se otevřela jako diskotéka. Ve svém prime timu se ji říkalo Face 2 Face, který už v tu dobu formoval pražský noční život. V minulosti prostory také nesly název Kamikaze nebo Líbím se ti?. V roce 2011 byl hokejový stadion zbořen a s ním se uzavřely i prostory diskotéky. Na podzim roku 2018 se objekt znovu otevřel s novým názvem FUCHS2.

Žánrové hranice ve FUCHS2 neexistují. V celém objektu se nachází dohromady tři stage. Hlavní a největší je samotný FUCHS2, zatímco nejmenší stage SALO je místem, kde se mnohdy odehrávají afterparty po hlavních ravech nebo DJské večírky napříč všemi žánry. Třetí stage je velikostí napůl cesty nese název Bike Jesus a je situovaný na druhé straně budovy. Techno mejdany, indie kapely i pořádné soundsystemové dubové večírky jsou v prostorách naprosto běžné. Svou jedinečnou lokalitou na Štvanici, daleko od obytných zón, nikoho neruší a večírky nejsou nijak časově omezeny, tudíž mohou být běžet až do ranních hodin.

Poslechněte si celou epizodu nového Flámu o pražském klubu FUCHS2!

autoři: Kewu , STEADY
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.