Funk, groovy i tučné elektro beaty v Grundfunku

18. duben 2021

Klasikou žánru v podání The Jacksons, Kool & The Gang, Soul II Soul, Herbieho Hancocka nebo The O’Jays jsme promíchali další várku aktuálních funksoulových novinek.

Na úvod jsme naservírovali titulní skladbu z nového EP Starting Points, pod kterou je podepsaný Flevans. EP vyšlo před týdnem a celé ho najdete tady:

Éterem našeho vysílání prošel také krab! Kdo jej nezastihl, může si jeho Funkboyem zhudebněnou chůzi dopřát třeba na soundcloudu vydavatele, labelu Color Red.

Život před nás staví různé výzvy a o tom, jak se s nimi dokážeme poprat, zpívá Helena May ve svém třetím singlu Struggle z chystané debutové desky. Na klip k této skladbě se mrkněte tady:

Manželské duo The APX nedávno vydalo sadu loopů a beatů v rámci sampleru, který teď pro změnu smíchalo dohromady a pod názvem Black Tie: Slow Jam Beats jej posílá do světa. Ukázky všech deseti skladeb (a jejich deseti čistě instrumentálních ekvivalentů) si můžete poslechnout třeba tady:

Díky kompilaci s krkolomným názvem Re-mixed, Re-mastered, Re-uined: 10 Years of WBBL jsme v pravidelné rubrice Groove Window představili Wobbina Williamse alias WBBL. Tímto výběrem svých oblíbených deseti skladeb oslavil 10 let působení na scéně.

Playlist dílu najdete tady.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.