Future Islands a Wavves zahrají na Sedmičce

12. únor 2009

Po sobotním vystoupení Islands bude víkendová koncertní nadílka na strahovské Sedmičce pokračovat i v neděli. Pořádající A.M.180 tentokrát přivezou hned dva velmi zajímavé projekty. Poprvé v Čechách se představí baltimorský kvartet Future Islands, kotel pro ně roztopí Nathan Williams neboli Wavves.

Čtveřice z marylandského Baltimoru se dala dohromady na univerzitě ve Východní Karolíně. Od roku 2006 vystupují pod názvem Future Islands. Debut Little Advances vydali vlastním nákladem hned zjara 2006, regulérní album Wave Like Home u londýnského labelu Upset the Rhythm přišel o dva roky později. I když sami s nadsázkou označují svůj styl jako "future shock post wave", jsou Future Islands součástí baltimorské synthpunkové scény, spolu s Danem Deaconem nebo The Death Set. S prvně zmíněným Future Islands vydali i split singl. Pro jejich energická vystoupení je charakteristický soulově strhující projev zpěváka Samuela Herringa a lehkonohé, ironií jiskřící klávesové party Gerrita Welmerse.

00864380.jpeg

Ale než vás Future Islands přinutí minimálně přešlapovat do rytmu na místě, předskokan Nathan Williams docela určitě rozkýve vaši hlavu. Tento 22letý rodák z kalifornského San Diega s krycím jménem Wavves se vynořil na DIY scéně s půvabně zahuhlanou kombinací Beach Boys a Dinosaur Jr. Jeho původně pouze na kazetě zaznamenaný eponymní debut posléze vyšel u labelu Woodsist, je ohlášeno i brzké vydání alba Wavvves u De Stijl. Pokud se vám zdá, že názvy obou desek zní naprosto stejně, doplním, že to chystané se píše s jedním v navíc. Skejtově mladistvý a nakažlivě svěží přístup plážového floutka Williamse slibuje zajímavý koncertní zážitek.

00864382.jpeg

I pokud vám bude ještě pískat v uších ze sobotního večera na Sedmičce s Islands, vypravte se v neděli na Strahov znovu. O obou těchto jménech ještě uslyšíme - a vy budete moct říkat: "Jó, tehdy jsem byl u toho...!"

autor: Robert Candra
Spustit audio