Ghetts otevírá brány ladného UK rapu. Máme pro vás výběr z desek od Anglie po Francii

1. březen 2024

Scéna s Opakem Dissu opět prozkoumává nejnovější releasy ze světa rapu. Z Londýna, přes Atlantu až do Francie, a k tomu balík nových skladeb a aktualit z ulic.

Po minulém díle, který byl plný nových desek a skladeb, je tu jeho avizované pokračování. Opět jsme usedli, abychom pro vás vybrali to nejlepší ze světa rapu, co se událo v posledních týdnech. Tentokrát jsme oproti naší tradiční Atlantě a jejím okolí zavítali také do britských a francouzských vod, kde jsme narazili na hned několik zvučných desek.

Jako hlavní jméno se nám dnes na program dostal britský rapper Ghetts, který mimo to, že se letos v létě ukáže na festivalu Metronome v Praze, tak vydal novou desku, s níž prozkoumává (pro náš playlist netradiční) brány ladného UK rapu. Na albu jsou ke slyšení Lancey Foux, Unknown T či Kano. Dále se pak do našeho hledáčku dostal projekt od DJ YungVampa a MAHVELOUS MOBB nebo novinka Wendiga a SOLSY. K tomu již tradiční bonus plný novinek a všeho možného.

Kdo vydá desku za čtyři roky? Kdo stál na stole, když hrál NobodyListen? A které desky překvapily? Poslechni si víc ve Scéně s Opakem Dissu.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka