Groovitas Grundfunk

17. srpen 2012

Znáte ho možná jako prvního bubeníka britských Jamiroquai. On je ale multiinstrumentalistou a na jejich debutovou desku tak přispěl i jako kytarista a skladatel. Od Emergency On Planet Earth ale uplynulo již neuvěřitelných 20 let a Nick Van Gelder se během nich vydal na nelehkou dráhu sólového umělce.

Před čtyřmi roky vydal svůj debut Choose Music (house-jazzovou etudu s hostujícími zpěváky) a teď v pondělí na něj naváže svým druhým albem Groovitas. V neděli se právě čerstvé novince v jeho diskografii budeme věnovat!
nickvangelder.tumblr.com
facebook.com/nickvangeldermusic

Když byl před dvěma roky v našem pořadu odvysílán mix DJe Lack of Afra, nechyběli v jeho výběru. Tenkrát měli za sebou teprve pár singlů a dnes už mají na kontě celou desku, tak máme tu čest vám je představit. Řeč je o britské devítičlenné skupině Funkshone a jejich desce prostě nazvané 2, kterou si v neděli představíme v rámci pravidelné rubriky Groove Window.
myspace.com/funkshone
facebook.com/pages/FUNKSHONE/8260062157

Některé projekty si dávají opravdu na čas. A tím opravdu myslíme hodně dlouhou dobu. Třeba duo Soulpersona s Jocelyn Brown mluví o společném albu již dobré 3 roky. Zda se ho na podzim konečně dočkáme je stále ještě ve hvězdách, naštěstí dvojice zkracuje naše trápení novou skladbou How Can I, kterou nedávno vypustila. To Earth, Wind & Fire dokonce slibovali vydání desky na jaře a nakonec svůj slib nesplnili. Jediný singl Guiding Lights máme už od podzimu loňského roku, teď v létě tedy vezmeme za vděk alespoň jeho verzí s hostujícím saxofonistou Geraldem Albrightem. Obě skladby budou mít premiéru v českém rádiovém rybníčku v Grundfunku.
digisoulmusic.com/how-can-i-soulpersona-jocelyn-brown

02510906.jpeg

Tradiční migrénou bohů vás v neděli od 22 hodin na Radiu Wave provedou DJ Maceo, a Viktor Mašát. Těšte se na funk, soul, groove a jazz.

autoři: Viktor Mašát , Maceo
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.