Grundfunk & The Family

19. srpen 2011

Sly & The Family Stone. Pojem, který hodně znamená nejen pro hudební fajnšmekry, ale i pro zastánce lidských práv. Vždyť to byli právě oni, kdo v televizních vystoupeních dokázali v tehdy ještě barevně rozdělených Spojených státech roztančit „ty s bílou pletí“ tak, že si nejeden musel alespoň na chvíli připustit, že v mnoha věcech jsou Afroameričani stejně dobří ne-li lepší.

Kdyby nebylo té slávy a Sly Stone ji nevyužil ke konzumaci návykových látek ve větším než malém množství, asi by se dnes stále hřál na výsluní. Bohužel tomu tak není! Po mnoha letech vydává nové album, na kterém naleznete kromě osmi coververzí vlastních skladeb s The Family Stone pouze tři nové kousky. Naštěstí je album I'm Back! Family & Friends poslouchatelné a nestane se z něj takový průšvih, jako byla vystoupení obnovené výše jmenované kapely v nové sestavě před několika lety. I proto se nebudeme stydět z něj v neděli zahrát a připomenout si tak stále živou legendu přelomu 70. a 80.let.
www.slystonemusic.com

Label BBE opět po čase přichází s albem, na kterém mapuje své nové objevy. Kompilace se jmenuje Seven Heven a vznikla pod produkčním vedením Marka Webstera. Obsahuje hudbu, která vznikla po roce 2000 a jsou zde zastoupeni jak jednotlivci z řad DJů a muzikantů, tak projekty skupin a uskupení. Label BBE se rovněž netají tím, že vzhledem k původu většiny skladeb, které vyšly především na nezávislých labelech lze jen těžko určit, pod jaký žánr spadají. A to je jedině dobře, vždyť škatulky už jsou dávno překonaná věc. A ještě jedna příjemná novinka spojená s touto kompilací: label BBE vrací na scénu 7'' singly, protože jim přišlo, že v poslední době tento formát opět získává na síle. No není to skvělé?
www.bbemusic.com

02415366.jpeg

O Dirty Loops jsme už za poslední rok slyšeli z několika stran a nyní nastal konečně čas, kdy se jim podíváme na zoubek. Švédské trio je totiž specifické v tom, že světové hity předních popových umělců zabaluje do daleko příjemnějšího groovy hávu. A vzhledem k tomu, že trojici mladíků evidentně nechybí muzikantský talent, máme tu po nějaké době zase rubriku Groove Window obsazenou skupinou, která generuje kvalitní pop na pomezí žánrů. Však vás o tom v neděli večer přesvědčíme.
www.myspace.com/dirtyloopsswe
www.facebook.com/dirtyloopsofficial



Tradiční migrénou bohů vás v neděli od 22 hodin na Radiu Wave provedou DJ Maceo a Viktor Mašát. Těšte se na funk, soul, groove a jazz.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka