Grundfunk na cestě k Marsu

27. červen 2021

V playlistu předprázdninového vydání je celá řada novinek v podání Hiatus Kaiyote, Opolopa, The Fantastic! nebo Dextera Wansela. Máme také radost, že můžeme v rámci vysílání opět zvát na koncerty, a doufáme, že nás na podzim čeká pořádný hudební nášup na festivalu Groove Brno, který zveřejnil seznam vystupujících.

Polovina dua Cool Million – Rob Hardt – se spojil se zpěvačkou Miracle Thomas a vytvořili singl Get Up On The Floor, kterým vás chtějí znovu přilákat na taneční parket. Podaří se jim to?

Švédský DJ a producent OPOLOPO si ve spolupráci s Angelou Johnson vzal do parády další z devadesátkových hitů a oblékl ho do nového kabátu. Tentokrát jde o skladbu Good Lover od D'influence, kterou jsme vám s radostí pustili ve vysílání. Výsledek můžete posoudit třeba tady i s bonusy.

Australští Hiatus Kaiyote aktuálně vydávají svoji třetí studiovou desku Mood Valiant, ze které jsme vám zahráli hned dvě skladby. Kapela si navíc k prvnímu singlu Get Sun nadělila i videoklip.

Co nás tento týden mile překvapilo, je nová deska The Story of the Flight Crew To Mars, pod kterou je podepsaný Dexter Wansel. Album se objevilo doslova zčistajasna a je velkolepým výpravným dílem. Nejde tedy jen o hudbu, ale i o mluvené slovo, které dotváří celý příběh vesmírné posádky a popisuje její cestu k Marsu.

Sébastiena Robina užíral pocit, že nemá moc funkové jméno, a tak si zvolil přezdívku Dafonk. A právě jeho jsme představili v pravidelné rubrice Groove Window prostřednictvím skladeb z alba Heaven z roku 2017. Již brzy se také dočkáme novinky, která naše vysílání určitě nemine.

Playlist dílu najdete tady.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.