Grundfunk naložil singlové novinky

6. březen 2022

V playlistu prvního březnového vysílání jsou tentokrát nové skladby v podání Bootsyho Collinse, kapely The Dip přicházející s novým albem Sticking With It, nebo singly z chystaných alb Trombona Shortyho a Red Hot Chilli Peppers. Pravidelná rubrika Groove Window představila prostřednictvím ukázek z jejich čtvrté studiové desky Round The Corner australské uskupení Kerbside Collection.

Vysílání jsme odstartovali jednou klasikou, která díky OPOLOPOvu zásahu dostala zbrusu nový kabát. Nejde o nic menšího, než Dextera Wansela a jeho život na Marsu! 

Skladbu Bootsyho Collinse - Club Funkateers, můžete tentokrát vidět v klipu předělanou do nové, nazvané Hip Hop Lollipop kde ostuje Fantaazma a Victor Wooten.

Třetí studiovou desku Sticking With It mají venku The Dip a přilnout se k ní můžete třeba na jejich Bandcamp profilu, kde ji je možné nejenom si poslechnout, ale i její autory podpořit:

Trombone Shorty" vydává 29. dubna po pěti letech novou desku. Bude se jmenovat Lifted a prvním singlem z ní je skladba Come Back, ke které je venku i tento klip.

Pravidelná rubrika Groove Window představila prostřednictvím ukázek z jejich čtvrté studiové desky Round The Corner australské uskupení Kerbside Collection. 

Red Hot Chili Peppers vydávají 1. dubna desku Unlimited Love a ve vysílání jste měli možnost slyšet druhý single z ní - skladbu Poster Child. Klip k ní je zde: 

Playlist dílu najdete tady.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.